pliszé függöny

 

 

pliszé függöny

A pliszé olyan árnyékoló, amely harmonikaszerűen simul az ablakkeret közé, az üvegfelület elé. Szerkezete egyszerű megoldáson alapszik, ezért problémamenetesen működik az évek hosszú sora alatt. Anyaga pliszírozott textília, portaszító tulajdonságának köszönhetően a pliszé kiválóan tisztán tartható.

 A pliszé függöny az egyik legsokoldalúbb árnyékoló, mert nemcsak a szokványos nyílászáróknál, hanem mindenféle egyedi ablakformánál (trapéz, háromszög, kör) egyaránt alkalmazható, mivel közvetlenül az üvegfelületre szereljük fel, ezért a bukó-nyíló ajtók és ablakok tökéletes megoldása.

A pliszé függöny impregnált anyagból készül, választékunkban megtalálhatóak egyszínű, mintás, fényzáró és fényvisszaverő anyagok is.

Mozgatása húzózsinórral vagy a profilokra szerelt fülekkel fokozatmentesen lehetséges,  lépcsőházakban vagy téli kertek tetején elhelyezett pliszéket pedig húzópálcával, de rendelhető motoros kivitelben is fali kapcsolóval vagy rádiós távvezérlővel, amely programozható és egyszerre több pliszét is lehet vele mozgatni.

Választhatunk fényáteresztő vagy sötétítő anyagból pliszé függönyt, de a kettő kombinációja is megoldható egy egyszerű megoldással. A sötétítő és a fényáteresztő pliszé függöny között is van egy sín, ennek mozgatásával tudjuk szabályozni, ha éppen sötétíteni akarunk, vagy csak a belátást meggátolni.

Van megoldás arra is, hogy alulról felfelé, illetve felülről lefelé húzzuk a pliszé függönyt, így variálhatjuk, hogy éppen felülről vagy alulról ne lássanak be, vagy a nap járásnak megfelelően szabályozhatjuk mozgatását.

Nehezen függönyözhető ablakaira a megoldás a pliszé függöny.