szablé

A sable  függöny anyagok [ejtsd:szablé]

A manapság igen közkedvelt Sablé, selyemfényű fonalakkal szőtt, igen kellemes fogású és esésű függöny alapanyag. A fényáteresztő képessége alacsonyabb az azonos színű fényáteresztő textíliáknál. Anélkül, hogy képzavart okoznánk, a sablé függönyt a fényáteresztő függönyök sötétítő függönyének is nevezhetnénk.

Igen népszerű függöny típus. A belőle készült függöny könnyen kezelhető, és ami a legfontosabb talán, hogy nehezen gyűrődik. Néhány fajtájából, a természetes megjelenést, vagy kifejezetten a vidéki hangulatot kedvelők természetes hatású sötétítő függönyöket is készíthetnek belőle.

Sablé függöny kezelése: Általánosságban elmondhatjuk, hogy az ajánlott kezelési mód betartása kellő biztosítéka annak, hogy a textília hosszú ideig megőrizze eredeti, vonzó küllemét. A kezelési jelképsorok - melyek nemzetközileg egységesek - segítségével egyszerű és érthető tájékoztatást kaphatunk.

A 100% poliészterből készült függönyök kezelése: Mosás forgódobos gépben, legfeljebb 40°C-on kímélő program szerint, öblítés, centrifugálás kíméletesen. Keverőtárcsás gépben nem mosható. A vasalótalp hőmérséklete legfeljebb 150°C lehet. Klórtartalmú készítményekkel (pl. hypó, Flóraszept) nem fehéríthető. 

Vékony függönyök esetén: Igen enyhe centrifugálás vagy centrifugálás nélkül, csak felfüggesztve, csepegtetve szárítható. 

Vastag függönyök esetén: Igen enyhe centrifugálás, vagy centrifugálás nélkül fektetve, kiterítve, formára igazítva szárítható.

>> Ugrás a függöny galéria oldalra