black-out

 

A Black-out sötétítő függöny anyag:

A vékonyabb alapanyagú sötétítő függöny fényfogó képességet javítjuk függönybéleléssel. Ez az eljárás Black-out függöny megjelenésével teljesen megváltozott. A Black-out függönyt több rétegű, teljesen fényzáró anyagból szövik. A fejlesztésnek köszönhetően bármely évszakban, és bármely napszakban szinte teljesen kizárhatjuk a fényt a helyiségből. Különleges képességét a két szál közé szőtt terjedelmesített fekete szál beillesztésével, és a három réteg összeállításával érték el. A technológia miatt nagy súlyú, vastag, de ezzel szemben nagyon jó esésű sötétítőfüggöny készül belőle. Napjaink legkeresettebb sötétítő függönye, köszönheti ezt kiváló hő- és fényzáró képessége miatt.

A marketing, ezen tulajdonságait emelte ki, és túlozta el egy kicsit. A fényáteresztő képessége valóban az elvárásoknak megfelelő: esti viszonyokat tud teremteni. A hőzáró képessége viszont nem egyezik meg az árnyékolástechnikából ismert szigetelt fémredőny tulajdonságaival. A nyári kánikulában nem tudja hűteni a helyiséget, reggeli hőfokot szinten tartja, és napközben eredményesen gátolja az ablakokon beáradó sugárzó hő terjedését a helyiségben.

A folyamatosan fejlesztett technológiának köszönhetően a Black-out sötétítő függöny külső megjelenésében is utolérte a nagy hagyományokkal rendelkező függöny alapanyagokat.

Modern és a legutolsó textília trendek megjelenésével némely esetben már meg is előzte azokat. Létezik mindkét oldalán egyforma, vagy két oldalán különböző mintájú úgymond kétoldalú, ami az egyik felén más anyag struktúrájú, más mintázatú, más színű függönyt jelent. Ezerarcú megjelenése miatt, kitűnően párosítható a már megismert fényáteresztő függönytípusokkal.