Voile

Voile függöny anyagok [ejtsd: voál - A kifejezés francia eredetű, és fátylat jelent]

A szövött fényáteresztő függönyök első igazán nagy népszerűségnek örvendő alapanyaga. Áttetsző, lágyesésű kelme, olyan könnyű fátyolszerű szövet, mely 100% pamutból, pamut keverékből, vászonból vagy poliészterből készül. A napfényt jól átengedi, mégis bentről biztonságot sugall, véd a kíváncsi szomszédok tekintete elől. A Voile függöny megjelenését tekintve lehet hímzett, nyomott mintás, jacquard eljárással szőtt, csíkos, gyűrt, vagy uni (egyszínű) természetességet sugárzó textúra.

Sűrű szövésű és matt fényű rugalmas anyag, ezért sokoldalúan felhasználható. Ideális választás a lakás pihenésre szolgáló részébe Nappali- háló- és gyerekszobába is. A meghitt és természetességet sugárzó megjelenését felhasználhatjuk az irodába, vagy vendéglátásra berendezett helységekbe is. A Voile függöny elegánssá teszi az ablakot, tompítja a fényt, igazán megnyugtató légkört varázsol a munkahelyre, vagy egy vendéglátóhelyre is.

Igazi kedvenc. Univerzális függöny, alapanyaga miatt kedvező árban rendelhető. Organza függönnyel kevert típusai végtelen variációt hoznak létre. Ezen fajta függönyök magasabb fényt adnak, mind a megjelenésükben, mind a fényáteresztő képességükben is.

Általában 300 cm-es méretben gyártják, de ettől eltérő és többféle vitrage [ejtsd vitrázs] kivitelben is rendelhető. A Voile függöny a nyári hónapokban szúnyogháló szerepét is betölti mind a teraszajtókon, ablakokon, mind a kerti pavilon oldalaira felszerelve.

A Voile függöny kezelése: Függönyeinket ajánlatos legalább negyedévente (3-4 havonta) frissíteni.

Kézi mosás: Az anyagot először öblítsük le hideg vízzel, majd megfelelő hőmérsékletű mosószeres vízben csavarás, dörzsölés nélkül nyomkodjuk, majd bő vízben öblítsük, amíg az öblítővíz tiszta marad.

Gépi mosás: Általában 30°C - maximum 40°C fokon kímélő programban mossuk. Magasabb hőfokon a voile függöny könnyen összemehet a mosásban. Keverőtárcsás gépben (régi Hajdú) nem mosható. Igen enyhe centrifugálás vagy centrifugálás nélkül, felfüggesztve, csepegtetve szárítható. Vastagabb, sűrű szövésű textíliák vasalása ajánlott, a vasalótalp hőmérséklete legfeljebb 150°C lehet. 

Ne mossuk a függönyt más textíliákkal együtt, jobb mindig önállóan, elkülönítve tisztítani.

Amíg nedves a függöny, visszaakaszthatjuk az ablakra, így az száradáskor kisimul, "kirúgja magát"

Népi praktika: Fehér függönyt áztatás - nyomkodás és vízcsere után hagyjuk egy- két marék konyhasóban ázni, aztán mosni. Szép fehér marad.

 

Ugrás a függöny galéria oldalra>>