BELSŐ ÁRNYÉKOLÓK - LAPFÜGGÖNY - SZALAGFÜGGÖNY

A lapfüggöny belső árnyékoló

 Napjaink legmodernebb árnyékolástechnikai megoldásai közé tartozik a lapfüggöny belső árnyékoló. Népszerűsége abban rejlik, hogy rendkívül anyagtakarékos megoldás, ezen kívül a panellapok anyaga, mintája, és mérete variálhatók, ezért tökéletesen beilleszthetők a már meglévő enteriőrbe. A lapfüggöny méretezésénél figyelmet kell fordítanunk az árnyékoló helyigényére. Elhúzásnál az egyoldalú gyűjtés esetén megegyezik egy panel szélességével, ha két oldalra gyűjtjük a függönyt, akkor két panel szélességével kell számolnunk.

  

A lapfüggöny felépítése

A szokványos lapfüggöny panelek 60 cm szélesek. A lapfüggöny paneljei tépőzáras lapok, melyek alumínium sínben csúsznak. A lapfüggöny karnisszerkezete lehet két-, három-, négy- vagy akár ötpályás is, ennek számát a lapfüggöny paneljeinek száma határozza meg. A lapfüggöny könnyű kezelhetősége érdekében érdemes úgynevezett ütközőket beépíteni, melyek a lapok egymásba kapcsolódásáért felelősek, nélkülük a lapok szabadon futnak bármely irányba. A lapfüggöny aljában súlylapok gondoskodnak a panelek egyenes, feszes tartásáért.

  

A lapfüggöny megjelenése

A lapfüggöny megjelenését szinte végtelen formában elképzelhetjük. Anyagának választhatunk hagyományos függöny anyagokat fényáteresztőket, sötétítőket, dekor textíliákat vagy blackout - fényzáró anyagokat. Lapfüggönyünket elkészíthetjük még a közkedvelt natúr kollekciós és roletta anyagokból, illetve különleges hatást keltve a természetes bambusz anyagból is. A sínre itt is tépőzár segítségével rögzítjük az anyagot, aljára bújtatót varrunk a súlylapnak.

  

A lapfüggöny mozgatása

A lapfüggöny azért is az elsőszámú kedvenc az árnyékolók körében mert a szerkezet könnyen kezelhető akár kézi, zsinóros vagy motoros mozgatással. Kézi mozgatás esetében szükséges akasztószemeket alkalmazni a tépőzáras lapon, hogy a függönyelhúzó pálcával könnyedén mozgathassuk a paneleket. Zsinóros mozgatásnál a lapok elhelyezése előírt módon mozgatható, hiszen a panelek csak az előre beállított irányban mozgathatóak A motoros megoldás esetén a lapfüggöny paneljeit távirányítóval lehet mozgatni a sín oldalára elhelyezett motor jóvoltából.

 A szalagfüggöny belső árnyékoló

 A szalagfüggöny sokrétű felhasználhatósága miatt is kitűnő választás. Ezen felül könnyen kezelhető, praktikus, feladatának maradéktalanul megfelelő, időtálló belsőárnyékoló. A szalagfüggöny alkalmas a beáramló fény szabályozására. A szalagfüggöny felhasználási területét nagymértékben növeli, hogy nem csak egyenes kivitelben kapható. A szalagfüggöny tartószerkezete hajlítható bástyaívben, és boltívben is. A szalagfüggöny karnis sínből és a rajta mozgatható lamellákból áll. A lamellák közel 180°-ban elfordíthatóak a tengelyük körül, és a sínen elhúzhatóak. Ez kétféle mozgatási lehetőség biztosítja a hatékony árnyékolás lehetőségét.

  

 

A szalagfüggöny felépítése

 A szalagfüggöny, mint térelválasztó is remek megoldás. Ebben az esetben ajánlott az egyik legújabb termékünk, a spagetti változat. A spagetti szalagfüggöny rendkívül modern és praktikus árnyékolási megoldás. A spagetti szalagfüggöny alján, a lamellákon nincs súly és összekötő gyöngylánc. Előnye a hagyományos függönnyel szemben, hogy akár 300 cm magas kivitelben is kapható, illetve, hogy a lamellák közt kedvünkre átsétálhatunk. A spagetti szalagfüggöny lamellák 89 mm-es szélességben kaphatóak.

 

  

A szalagfüggöny megjelenése

 A szalagfüggöny lamellák anyaga szintén sokféle lehet. Fényáteresztők, fényzáró szalagfüggöny lamellákkal is tervezhetünk.  A szalagfüggöny karnis előnye, hogy lamelláinak megválasztásánál saját ízlésünkre, kreativitásunkra hagyatkozhatunk. Egy karnison belül felhasználhatunk különféle színeket, színárnyalatokat, és lehetnek olyan lamellák, amelynek az oldalai eltérő színűek.

 

  

A szalagfüggöny mozgatása

 A mozgatás történhet kézzel vagy villanymotorral. Mindkét esetben előre meghatározható, a lamellák vezérlésének és gyűjtésének a helye. A vezérlő elhelyezése történhet a jobb- vagy a baloldalon. A szalagfüggöny lamelláinak lehetséges gyűjtése: balra, jobbra, középre, illetve mindkét oldalra történhet.

 

 A belső árnyékolók áttekintése és bemutatása után is szívesen állok rendelkezésére. Kérje segítségemet a legcélszerűbb árnyékoló kiválasztásában és kivitelezésében is!