Dekor díszléc - Stukkó

Dekor Stukkó

 

A lakásban a falfelületek találkozása mindig egy kényes pont. Hogyan lehet átmenetet képezni a mennyezet és egy adott fal találkozásánál, ha az elemek nem egy színűek, ha a falburkolat tapéta, és a mennyezet natúr festett felületű. A megoldás a takaró felület alkalmazása.

Dekor díszlécek alkalmazásával átmenetnélküli rendezett hatást tudunk elérni a mennyezet és a falak között. Vannak kifejezetten erre a területre kifejlesztett díszlécek. Ezeket holker díszlécnek nevezzük.

 

Jellegzetessége, hogy itt a díszléc két ponton fekszik fel, ragasztani a felületekhez csak ennél a két felületen lehet. Stílusát tekintve kapható modern letisztult forma MINIMALISTA és kapható klasszikus jegyeket megjelenítő díszléc is.

 

A két sík találkozásánál mind a festés, mind a tapétázás problémás felület. A letisztult, kulturált megjelenést díszlécek alkalmazásával tudjuk elérni.

A mennyezethez közel felrakott díszlécekben rejtett világítást is elhelyezhetünk. A díszléc belsejébe telepített ledszalag visszafogott fényárban fürdeti a mennyezet és a fal egy részét.

 

A függönyszakma is találkozik a díszlécekkel. A függönyök díszes takarólécek mögül hullhatnak alá a mennyezetről, elfedve ezzel az egyszerű alumínium, vagy műanyag sínkarnisok visszafogott megjelenését.

 

A dekor díszlécekkel a függőleges felületeken elsősorban teret oszthatjuk meg. Itt rengeteg megoldás létezik, és elképzelésünket szabadjára engedhetjük. Építhetünk kandallót, klasszikus angol falat, kazettákra oszthatjuk a nagy falfelületeket. Falikarok, tükrök, képek kiemelésére is alkalmasak ezek a díszlécek és a hozzátartozó sarokelemek is.

   

A díszlécek másik fő feladata lehet, a nemkívánatos vezetékek eltűntetése. A padlózathoz közel elhelyezett díszlécekben elrejthetjük médialejátszók kábelkötegét, a hangfalak vezetékeit is. Ebben a megoldásban létezik flexibilis díszléc is, ami képes követni az ívben rakott falakat, vagy az esetleges egyenetlenségeket is.

 

Díszítsük tehát a falakat vagy akár a mennyezetet, mindegyik esetben számos megoldás közül választhatunk. A Függönyvarázs Lakberendezési Stúdió segít beszerezni a szükséges díszítő elemeket akár hazai, akár import termékről legyen szó.  Orac Decor® Kérje segítségemet, szívesen adok felvilágosítást.