FÉNYÁTERESZTŐ FÜGGÖNY

Ablakdekoráció természetes fényben úszva

 

A fényáteresztő függöny nevéből adódóan úgy látja el a lakásdekoráció szerepét, hogy a kintről érkező természetes fényt átereszti, ugyanakkor védi az otthonunkat a kíváncsi tekintetektől, meghagyja életterünk intimitását.

 

A fényáteresztő textíliák nemcsak anyagukban, hanem a minták ezer fajta választékában is ellátnak bennünket a választás lehetőségével. Az anyagába szőtt- és hímzett mintákon kívül találkozhatunk fóliázott, vagy maratott eljárással készült motívumokkal, modern és klasszikus ábrákkal, mintákkal. Ezekkel a technológiával készített fényáteresztő függönyök igen népszerűek, mert egyrészt tartós kihordási idővel rendelkeznek, másrészt kedvező árfekvésben rendelhetők.

Függöny anyagok:

 

ORGANZA

 

Ha fényáteresztő függönyről beszélünk az első szó, ami eszünkbe jut az organza. A szövött fényáteresztő függönyök legszínesebb, legdekoratívabb alapanyaga. Megjelenéséből adódóan új divatot, új trendet teremtett a lakástextilek világában. Piacvezető volta és a gyártási technológia miatt magasabb árfekvésben kapható a többi fényáteresztő kelmével szemben. Az organza fényáteresztő függöny matt és fényes változatban is rendelhető. Széles körben felhasználható kelme, egyaránt alkalmas ráncolt és lapfüggöny készítésére, illetve készíthetünk belőle rolót is.

Tovább az organza függöny oldalra>>

VOILE

 

A Voile [ejtsd: voál - A kifejezés francia eredetű, és fátylat jelent] függöny anyagok sűrűbb szövésű fényáteresztő függönyanyagok közé tartozik. Igazi kedvenc, univerzális függöny, alapanyaga miatt kedvező árban rendelhető. A Voile fényáteresztő függöny megjelenését tekintve lehet hímzett, nyomott mintás, jacquard eljárással szőtt, csíkos, gyűrt, vagy uni (egyszínű) természetességet sugárzó textúra. A szakma a mintanélküli, áttetsző kelméket használja leginkább. Vendéglátó helyiségekben, szálloda szobákban, és irodákban, ahol nem a kilátás az elsődleges szempont árnyaltabb színtónust használnak.

Tovább az voile függöny oldalra>> 

KÜLÖNLEGES HATÁSÚ FÉNYÁTERESZTŐ

 

A textíliák megálmodói akár az élet más területén dolgozó, kísérletező, kutatók állandóan az új megoldásokat keresik. Így hozták létre a VOILE természetes fátyolszerű és Organza függönnyel kevert fényáteresztő függöny típust. A két anyag egyéni tulajdonságát ötvözve végtelen variációt keltettek életre. Ezek a különleges hatású fényáteresztő függönyök magasabb fényt adnak, mind a megjelenésükben, mind a fényáteresztő képességükben is.

SABLE

 

A sable [ejtsd:szablé] függöny anyagok manapság igen közkedveltek. Megjelenését tekintve egy selyemfényű fonalakkal szőtt, igen kellemes fogású és esésű függöny alapanyag. A fényáteresztő képessége alacsonyabb az azonos színű fényáteresztő textíliáknál. Anélkül, hogy képzavart okoznánk, a sablé függönyt a fényáteresztő függönyök sötétítő függönyének is nevezhetnénk. Szín és mintázat választásnál vegyük figyelembe otthonunk stílusát, az enteriőr belső hangulatát.

Tovább az sable függöny oldalra>>

 

JACQUARD

 

Jacquard [ejtsd: zsákár. Francia feltaláló nevéből] függöny anyagok egy kicsit megtévesztőek. Pontosabban a Jacquard egy gyűjtőnév. A Jacquard függöny egyaránt lehet fényáteresztő, dekor- vagy sötétítő kivitelű kelme. A gyűjtőnév, a „jacquard-minta” a textiliparban mindig nagy, bonyolult mintaelemű szerkezeti vagy színmintát jelent, akármilyen kelmeképző gépen készítik is. A jacquard fényáteresztő függönyök a múltbahajló világot idézik. Leginkább a kézzel horgolt függöny anyagokra hasonlítanak. Színviláguk általában fehér, vagy ekrü [tört fehér]. A minták választéka kiszélesedett az idők folyamán.

Tovább az jacquard függöny oldalra>>

A fényáteresztő függönyök általános jellemzői

 

A függönyök méretezésénél mindig a magasságot vesszük alapul. A fényáteresztő textíliák általában 280 -320cm hosszúak. Általánosságban az ablak szélességének kétszeresével lehet számolni a kívánt redőzés elérése érdekében. Amennyiben nem hagyományos ráncolt függöny megoldásban gondolkodunk, választhatunk modernebb megoldást is. A trend két kiemelkedő megoldást helyezett előtérbe: az egyik a lapfüggöny, a másik a roló technika alkalmazása. Bármely függöny megoldásban gondolkodunk, figyelembe kell venni a helyiség stílusát, hangulatát, a beérkező fény mennyiségét és tulajdonságát, a nyílászárók számát és elhelyezkedését. Ezek mellet persze még számos dolgot kell figyelembe venni. A megfelelő karnis kiválasztása is fontos, a függöny kifutása, mozgatása…stb.

 

Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, akár szóban, akár telefonon érdeklődik is. Kérem, keressen meg, hogy segíthessek a legoptimálisabb fényáteresztő függöny kiválasztásában és kivitelezésében!