Függöny kiegészítők

Mint a címben utaltam rá a függöny kiegészítőkről szeretnék egy pár szót ejteni. Kiegészítőnek hívja a szakma, mintha nem lenne rájuk feltétlen szüksége az embernek. Az igazsághoz azonban idetartozik, hogy a mai függesztett függönyök több mint 90%-a bizony valamilyen kiegészítővel találkozik, mielőtt felkerül a karnisra. Ezek az elemek azok, amik nélkül nem érhetnénk el látványos hatást, nélkülük másképp nézne ki a végeredmény.

Lássuk mik is ezek a kiegészítők!

Behúzó Zsinórok- Ráncolók

  

A behúzózsinór vagy ráncoló a függöny felsőrészébe rejtve van varrva. A ráncoló feladata hogy a függönyt egyenletesen ráncolja, így még mosás után sem változik meg a függöny kívánt esése, és megszokott kinézete.Különböző behúzókat, ráncolókat alkalmazunk a fényáteresztő, és más behúzókat a dekor- illetve a sötétítő függönyanyagokhoz.

 

 Itt nincs ökölszabály, mégis alkalmazkodnunk kell valamihez, ezért a ráncolók behúzási arányát általában a textília anyagvastagsága határozza meg. A legtöbbször alkalmazott az 1:2 arányú függönyfelrakás, de az organza anyagok igénylik akár a háromszoros felrakási mennyiséget is. A sötétítőfüggönyöknél az 1:1,5 és 1:2 arány az ideális ráncoló arányválasztás.A ráncolók legtöbbször folyamatosan illetve csokrosan ráncolják a függönytextíliákat. Méretük az 1-2 centiméterestől, akár a 12 cm-esig terjedhet.

Függöny elkötők

 

Akkor van rá szükség, ha meg akarjuk szüntetni a függöny természetes függeszkedő ejtését, illetve a sötétítők esetében, ha világosságot akarunk a helyiségben. Dekorációs feladatokat is elláthat, egy a függöny anyagából készült elkötő. Szépen mutat vele a textília széjjel- illetve összehúzva egyaránt. 

  

Számos kész megkötő- illetve függönytartó elkötő gomb közül is választhatunk. A Függönyvarázs Lakberendezési Stúdióban és mintautáni katalógusból egyaránt lehet rendelni. A fogókarok, elkötő gombok fából, fémből is készülhetnek. Ezek króm, antik arany vagy réz színben kaphatók.

Sújtások

 

Különbözni másoktól, azaz egyedivé tenni ami az enyém, és csak az enyém. Ezt a célt szolgálják a sújtások, bojtok, sodrott zsinórok is. Legtöbbször a klasszikus, nehéz drapériákra alkalmazzuk ezeket a díszítő elemeket. Itt jegyzem meg, hogy függönydekorálás esetében ne csak kifejezetten a nehéz anyagokra gondoljunk, hiszen egy finom organza, vagy taft dekoranyag zsinóros gyöngysorral való díszítésekor is különleges és egyedi hatást érhetünk el.

Pamut Csipkék

  

Trendi, hogy a függöny két összeérő oldalát csipkével, bolytokkal, illetve valamilyen más anyaggal választjuk el a függönytextíliától, hangsúlyosabbá illetve egyedivé téve ezáltal a két oldalra szánt függönyt.

A Függönyvarázs Lakberendezési Stúdióban számos függönyékszer kiválasztható és megrendelhető! Kínálatunkban sújtások, bojtok, sodrott- kéder, dekorációs zsinórok találhatók, melyekkel ízlésesen lehet dekorálni egy drapériának szánt kelme szélét, asztalterítő szegélyét, díszpárna huzatot, vagy akár egy lámpaernyőt is díszíthetünk vele.

  

Ne feledje! Dekorációs kiegészítőinkkel bármelystílusú függönyt egyedivé varázsolhat.
Kérje most is segítségemet! Szívesen segítek a megfelelő megoldás megtalálásában!