Itt van Tél, itt van újra...

2015 tél színei a ruhásszekrényben...

Az idei tél divattrendje nem várt színekkel fűszerezi meg mindennapjainkat. A természetből merített hagyományos őszi árnyalatokkal szemben az idei tél kivételesen izgalmas, és kreatív színpalettáját kínálja a divat követőinek. A bíborszín és a rózsa kiemelésével tovább bővül a színválaszték, de idén nem csak kiegészítő színként szerepel a palettán.

A kaktuszzöld a borongós, déli országokra jellemzően kellemesen hűvös és párás téli lombozatokra emlékeztet, míg a sárga felé hajló agyagzöld, vagy kheki, az egzotikus országok esőerdőit idézve távoli, különleges expedíciókat juttatják eszünkbe.
A föld színek csokrából az égetett okker az őszi narancsot idézi, a kifinomult skarabeuszöld türkizes mély intenzitású hatása pedig a trend legjellemzőbb hangulatvonalát viszi tovább.
Az ízlelőérzéket stimuláló fűszerek, mint a csili paprika és az egzotikus citromszínű curry csábító, élénkítő hatása felpezsdíti a ruhatárat, akár az erős feketekávé. Ellentétben a megszokott szürkével, feketével, most minden árnyalat különleges hatást, valamelyik érzékszervet hozza működésbe.

2015 tél színei otthon...

Sokunknak, főleg a tél szülötteknek semmi kifogásunk a tél ellen. Minden színt magunkénak érzünk: csillogó, kristályos fehérek, tiszta, áttetsző kékek, elegáns, halványszürkék és mindezek keveréke. Hogy mutat mindez a lakásban?
Mértékkel összeválogatva a kiegészítőket lehet akár rusztikus és lehet modern is. Minden a mi ízlésünkön múlik.

Antik fehér kevés barnával és feketével
Ahogy a természetben sincs csak fehér, még ha hó borítja is a tájat – hiszen a fák törzse, a hó alól kivillanó föld színe barna, szürke és fekete – úgy a téli hangulatban komponált enteriőrünkben sem hagyhatjuk a sok fehéret sötétebb kontraszt nélkül.

Egy foltokban megjelenő fekete vagy sötétbarna mellett a fehérek még tisztábbnak, vakítóbbnak tűnnek, ugyanakkor súlyt adnak a fehéres lebegésnek. A sötét szín megjelenhet fafelületek képviseletében, egy-egy dísztárgy formájában, de ne legyen belőlük sok, mert az felborítja az egyensúlyt, vibrálóvá teheti a végeredményt.

Nem kell attól félni, hogy a fehér „színtelensége” unalmas lesz, hiszen sokféle árnyalatát használhatjuk a hófehértől a tört- és a piszkosfehéren át a nyersszínig. A fehér lehet modern vagy romantikus, klasszikus vagy minimál, így is, úgy is elegáns. Legvonzóbb tulajdonsága, hogy visszaver minden fényt, így a sötétebb helyiségeket világosabbnak mutatja. Tágítja is a teret, ha kis lakásunk van érdemes kihasználni.

 

A jég is jellegzetes téli tünemény. Csillogását idézik az otthon használt üvegtárgyak, plexielemek. Lehet ez egy üveg tolóajtó, a zuhanyfülke fala, térelválasztó üveglap, a konya hátfalaként alkalmazott üvegpanel, üvegtégla betét, polc, üveglapos asztal. Lehetőleg átlátszó vagy savmaratott felületet válasszunk, vagy egy kicsit kékes árnyalatút, ez emlékeztet legjobban a jégre. Mivel átszűrődik rajta a fény, természetes világítást lophatunk ezzel a lakás olyan részeibe, ahová különben soha nem sütne be a nap. Másik érdeme az üvegnek, hogy szinte semmit sem vesz el a térélményből. Hatásos látványelemek a savmaratott mintás üvegek, melyek a jégvirágos ablak képét idézik.

Engedjük szabadon fantáziánkat. Sok jelképet, sok párhuzamot találhatunk az anyagok, motívumok és az évszak szépségei között. Gondoljunk csak a kristálycsillárokra, üvegdíszekre, gyöngyökre, kristálypoharakra vagy olyan gyertyákra, amelyek jégcsapok hatását keltik. A szőrmék, műszőrmék vagy süppedős fehér szőnyegek, takarók a frissen hullott puha hótakaró megtestesítői lehetnek. A kerek puffok, párnák az épülő hóember darabjait, a díszgömbök a hógolyókat, a tüllfüggönyök, az organzák a hószitálást szimbolizálhatják.

Keresse fel a stúdiómat, ahol szebbnél szebb anyagok közül együtt kiválaszthatjuk az ünnepek kiegészítő függönyeit, asztalterítőit, díszpárnáit és egyéb kiegészítőket!
Ne várjon az utolsó napokig! Kedvezményes árakat december első két hetében tudok biztosítani!