Megújulás a házban is - Cseréljünk tapétát

Cseréljünk tapétát!

Sokan, talán egyre többen bérelnek lakást, otthont – külföldön különösen – és ők ezeddig talán joggal feltételezték, hogy a saját design a nappaliban, vagy egy önállóan választott, személyes ízlést tükröző háttérkép csupán álom marad!   Nos, a jó hír, hogy a cserélhető tapétákkal ma már nem reménytelen - hiszen a kivehető, vagy más néven ideiglenes tapéták illetve háttérképek egy speciális ragasztóval kerülnek fel a falakra, melyek valóban a top trendek szerint, vagy aktuális kívánságunk és ízlésünk szerint díszíthetők a gyönyörű mintákkal és textúrákkal.

Made in Tennessee - ez a kollekció ideiglenes és újrafelhasználható "ragasztható művészet", mely több mint 50 mintát tartalmaz! Olyan sok lehetőség van ma már, hogy az eltávolítható tapéta is elérhető – így nincs már mentség arra, hogy miért éljünk szürke falak között, még akkor is, ha csupán béreljük az adott lakást vagy szobát.

Egy szép tapétát persze, hosszabb távon is választhatunk és szerethetünk otthonunkban, ha az valóban beleillik a megálmodott miliőbe, és alkalmazkodik a személyiségünkhöz is, valamint nem túlzottan erős és harsány.

Ilyenek lehetnek az apró pontozással, vagy csíkozással készült darabok, vagy a halvány, pasztelles minták és rajzolatok, melyek feldobhatnak és kiemelhetnek egy kis eldugott dolgozósarkot is éppen.

Remek megoldás csupán egy-egy falsíkot díszíteni egy finom és diszkrét mintával, például ily módon kiemelhetünk egy szép hálószobát, vagy nappalit. Az ágy fejtámlájához pedig ma már számtalan, kreatív modell készül.

A Graham & Brown csúcsminőséget képviselő tapétái nagy valószínűséggel azok, amelyeket neves design magazinok címlapjain is láthatunk. A „Superfresco Easy Line” cserélhető tapéta leválik könnyen a falról, felrakásához pedig egy speciális pasztára lesz szükségünk, amely felhasználóbarát, és alkalmazkodik színben és habitusban mind a falak, mind pedig a papír anyagához.

Hálószobánkat és – persze bármely más helyiséget – kiválóan dekorálhatunk egy izgalmas, modern grafikájú városképpel is, nemcsak foto-realisztikus alkotásokkal.

Az Accentu Wall izgalmas termékei és fali dekorációi a modern elképzeléseinkhez is tökéletesen illeszthetők, a trendi mintákat egyedi kárpit vagy szövet berakással is kombinálják az exkluzívabb termékeiken.

Amit azonban a Sherwin-Williams kínál, az vitathatatlanul a legnépszerűbb, cserélhető háttérkép gyűjtemény. Az EasyChange névre hallgató kollekciójuk talán a legismertebb „ideiglenes háttérkép”márka. Több száz mintából stílus és téma szerint rendezve válogathatunk. A tapétákat pedig eleve úgy tervezték, hogy azok a szalagok segítségével könnyedén eltávolíthatóak legyenek.

A természet valósághű színeit és mintáit is bevihetjük ma már könnyedén az enteriőrbe egy-egy szép óriás poszterrel, vagy egy foto-realisztikus fa mintázatú tapétával, melyeknek általában még az anyaguk is környezetbarát felhasználással készül.

Szépek nagyon a folyamatos minták és ábrák is, ahogyan az is nagy trend manapság, ha több részletből, pl. 3 nagyobb képből, fotóból vagy grafikából áll össze a háttérkép vagy az óriás fali dekoráció.

Egy ilyen álomszép őszi erdő, és a természet örökké kivetített látványa pedig egy nagyvárosi otthon nappalijába is a természet közelségét varázsolja oda nekünk, még akkor is, ha nem vagyunk olyan szerencsések, hogy pont az erdőre nyíló hatalmas üvegfelületekkel rendelkezzen a nappalink. Hát nem gyönyörű még így is a látvány?

Ha tetszettek a képek és megoldások, akkor látogasson el a Stúdióba, ahol sok száz tapéta közül közösen ki tudjuk választani a megfelelőt.

További megoldások találhatók  a KATALÓGUS menüpont alatt, tapéta és faliképekről. >>

Forrás: design.hu

Szerző: Sipos Eszter 2016.03.15. Alkotó/Tervező: WallCandy Arts, Casart Coverings, Walls Need Love, Hygge & West, AccentuWall, Graham & Brown, Sherwin-Williams, Tempaper Designs, Blik, Murals Your Way, Orla Kiely, Pinknbluebaby Creative Wall Design Group Márka/Gyártó: WallCandy Arts, Casart Coverings, Walls Need Love, Hygge & West, AccentuWall, Graham & Brown, Sherwin-Williams, Tempaper Designs, Blik, Murals Your Way, Orla Kiely, Pinknbluebaby Creative Wall Design Group