Szalagfüggöny

SZALAGFÜGGÖNY

A belső árnyékolók közül talán a szalagfüggöny a legjobb választás. Minden környezetben otthonos és mindig rendezett arcát mutatja. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy egy fogászati rendelőben vagy egy klasszikus otthonban is természetesen mutat, egyszerűségében elegáns.

 

A szalagcsíkok (lamellák) szinte 180°-ban elfordíthatók ezzel azt lehetőséget biztosítja, hogy a fény természetes beáramlását mi szabályozzuk. A megfelelő szalagfüggöny lamella kiválasztása számtalan megjelenést tesz lehetővé. Lehetőség van fényáteresztő hangulatos világától kiindulva, a teljes fényzárás eléréséhez. (black-out függönyanyag felhasználásával)

 

A szalagfüggöny lamellái túlnyomó többségben portaszító anyaggal kezeltek. Az előre gyártott lamellák 90, 127, és 250mm-es szélességben készülnek. Természetesen lehetőség van egyedi megjelenés kivitelezésére is, de ez, mint minden egyedi megoldás jelentősen megemeli a gyártási költségeket.

 

A szalagfüggöny nem csak egyenes kivitelben készül, rendelhető bástya- vagy boltívben hajlított változatban is. Felszerelési lehetőségét mindig az adott helykínálat határozza meg. (A lamellák forgási helyigénye.)

 Szalagfüggöny árnyékolónkat mozgathatjuk kézzel és akár motorosan is. Kézi mozgatásnál egy gyöngyláncos lamellakezelő segítségével állíthatjuk a szalagok szögét, a hagyományos zsinórral pedig az elhúzást. Szalagfüggöny szerkezetünknek egy fontos védelemre van szüksége. Fokozottan figyeljünk arra, hogy elhúzásnál a lamellák nyitva álljanak, azaz teljes fényt engedjenek be.

 

A motoros mozgatás természetesen távirányítóval történik. A kisfeszültségű motort általában a sín mögötti területen helyezzük el. A lamellák gyűjtési helye történhet: balra, jobbra, mindkét irányba, illetve középre.

A szalagfüggöny előre gyártott karnis anyaga pórszórt alumínium, és fehér színben kapható. Egyedi kivitelezés lehetséges természetesen felár ellenében. Egy megadott színskála szerinti színezésre van lehetőség, figyelembe kell venni azonban,hogy a műanyag alkatrészek java fehér színű marad.

 

Ha a szalagfüggöny belsőárnyékoló mellett döntünk a karbantartás és tisztítás gyorsan és praktikusan elvégezhető. A karnis porlakk bevonattal védett, mechanikája teljes élettartamára előre zsírozott. Tisztítása száraz vagy enyhén nedves ronggyal. A szalagfüggöny textíliát portaszító anyaggal kezeltek azonban portalanítását mégis célszerű a lakás többi részéhez hasonló gyakorisággal elvégezni.

Ha a szalagfüggöny kiválasztásában illetve kivitelezésében további kérdése lenne, kérem, keressen az elérhetőségeken! Szívesen állok rendelkezésére.

A cikkhez felhasznált képek illusztrációk, a stílust és a kivitelezést hivatottak bemutatni, tehát anyagválasztást nem tesz lehetővé.

Anyagválasztáshoz, illetve a tervezéshez és kivitelezéshez kérje segítségemet!