Színek -Minták

Az előző részben arra bíztattam mindenkit, hogy engedjünk be minél több fényt, hisz’ a fény a lakótársunk. Most arra biztatok mindenkit, hogy használjon bátran színeket, és mintákat. 

 

Ha otthonunkban világosak (fehérek) a falak, világosak (fehérek) a fényáteresztő függönyök, éljünk a lehetőséggel, használjunk színeket, mintákat, hogy kiemeljünk bizonyos tárgyakat, vagy meghitt sarkokat alakítsunk ki.

 

Ahogy a természetben sincs csak fehér, még ha hó borítja is a tájat – hiszen a fák törzse, a hó alól kivillanó föld színe barna, szürke és fekete – úgy a fénnyel teli hangulatban komponált enteriőrünkben sem hagyhatjuk a sok fehéret sötétebb kontraszt nélkül.

 

Egy-egy megjelenő sötét vagy markánsabb tónusú kiegészítővel a fehér szín még tisztábbnak, vakítóbbnak tűnik, ugyanakkor súlyt adnak a fehéres lebegésnek. A sötétebb, markánsabb szín megjelenhet a falon, tapéta formájában, vagy a fényáteresztő függönyt keretező drapérián. Helyezzünk el a kanapén egy-egy kiegészítő textíliát, díszpárnát, vagy válasszuk el a teret lapfüggönnyel, illetve spagetti függönnyel.

 

Tényleg mindenki a saját ízlését és lendületét használva igyekezzék megtalálni a neki tetsző megoldásokat. Ne feledjük, saját magunknak díszítjük otthonunkat, hisz mi élünk benne. Mindenki használja és építse be a saját kedvenc színét!

 

Egy jól megválasztott bíborszín kiemelésével tovább bővül a színválaszték, az okkersárga múltidéző… Más-más helyiségben használjunk funkcionális színeket! Például az étkezőben az ízlelő érzéket stimuláló fűszerszíneket, mint a csili paprika vörös és bordó, vagy az egzotikus citromszínű curry csábító, élénkítő színeit.

 

Itt is érvényes az ökölszabály: Ne használjunk fel sok színt egy helyen, ne legyen belőlük sok, mert az felborítja az egyensúlyt, és vibrálóvá teheti a végeredményt.

 

Látogasson el a Függönyvarázs Lakberendezési Stúdióba, ahol szívesen segítek kiválasztani a megfelelő színű- és mintázatú tapétát vagy lakástextíliát!

 

Gyönyörű olasz, textílhatású tapéták érkeztek, melyek megrendelhetők a katalógusból.

 

Nézzen be még ma!

 

A cikkben szereplő képek illusztrációk! A stílust és a lehetséges megoldásokat mutatják be! A pontos árukészletről személyesen vagy e-mailben tudok felvilágosítást adni!