Ünnepi asztalterítők, asztalsálak

A közelgő ünnepek alkalmával ismét együtt ülhetünk asztalhoz a szeretteinkkel. Nem csak finom ételek és italok azok, amikkel kedveskedhetünk szeretteinknek, hanem az étkezés helyszíne és a központi tér, az asztal látványa is nagyon fontos. Ezért tartom fontosnak, hogy ilyen alkalommal az asztalon is tetten érhető legyen az ünnepi hangulat.

 

A napjainkban is használatos teríték Európában a porcelán elterjedésével és az üveg tömeggyártásával valósulhatott meg. A szépérzékünkbe szinte beívódott ez az ünnepi selymes fény, és ezért vágyunk ma is egy szép porcelánkészletre és csillogó kristálypoharakra, amelyekkel emelhetjük ünnepi asztalunk fényét.

 

Ünnepeinken az elegáns asztalterítő hagyományosan fehér. Ezzel könnyen harmonizálnak a kiegészítők: az asztaldíszek és a szalvéták. Napjainkban a fehér mellett már pasztell árnyalatokat is választhatunk, azonban figyelnünk kell a harmóniára, és látnunk kell azt is, hogy a környezethez megfelelően illeszkedjenek a kiválasztott színek.

 

Bármilyen ünnepi terítéket készítünk tehát, a terítő sokat elárul az alkalomról. Az asztalterítők, mellett asztalsálakkal, textilszalvétákkal, székruhákkal tovább fokozhatjuk az adott esemény pompáját. A megfelelően kiválasztott textília így nem csak színével, hanem anyagával, sőt mintázatával is meghatározza az asztal hangulatát.

   

A megfelelő anyagok kiválasztásában és megvarrásában is segítséget szeretnék nyújtani.

Kérem, keressen fel a Függönyvarázs Lakberendezési Stúdióban és mondja el elképzelését!

 

további tippek itt:

https://www.fuggony-fehervar.hu/news/szekruhak-es-asztaldiszek/