Végtelen levendulamezők…

Így alakult. A titkos társaság eldöntötte, hogy 2018 divatszíne PANTONE 18-3838A számon nyilvántartott ultraviola árnyalat lesz. 

 

A hiperaktív divat világában felpezsdülnek majd a ruhakészítő műhelyek, és biztos szebbnél szebb ruhákat kreálnak majd. A trendi kiegészítők is ebben a színekben pompáznak az idén.

 

A lakberendezésben nem igazán meghatározó szín az ultra viola. Berendezési tárgyakon, vagy nagyobb felületen, a falakon mesterkélt hatást keltenek. Az ember hajlamos az életterét a természethez igazítani, a természetben gyakran megtalálható, és valóban természetesnek hitt színeket behozni az otthonába, a falak közé.

 

Igazából az erősebb lila szín egy nagyon provokatív elem, ugyanakkor egy világos pasztelltónus nyugalmat sugárzó árnyalat is lehet. Ezt az ambivalens érzést az ember saját magában kell, hogy megossza. Én szeretem a lila színeket.

A természetben számomra egy leander mező a békét és a végtelen teret és lehetőséget szimbolizálja. Aztán az orgona, az illatával a tavaszt, az örök megújulás ígéretét hozza el. Szeretni kell a színt ahhoz, hogy lakóterünkben felhasználjuk.

 

A lilák árnyalatait gyakran alkalmazzuk hálószobákban a falakat burkoló tapétán. A népi megfigyelés szerint, ami lehet akár ázsiai, vagy ógörög is, a lila színnek álmatlanságot elűző hatása van.

 

Itt is igaz a mindent csak mértékkel ökölszabály. Nagy felületen, töményen, erős árnyalatot felhasználva már nyugtalanságot, és akár depressziót is okozhat.

A lila szín felhasználásánál merítsünk a természetből. A csodálatos levendulamező sem egyszínű lila. Ott van a növényzet zöldje, az égkékje, naplementekor a narancs –vagy sárgás árnyalatok, illetve a fehér felhők.

 

Bármilyen otthondíszítő, felújító megoldásban kérje segítségemet, lehet az tapéta, szőnyeg, függöny, vagy egyéb lakásdísz. Állandó megújuló készlettel és minta utáni katalógussal tudom segíteni abban, hogy 2018-ban is megtalálja az Ön számára megfelelő színárnyalatú lakásdíszítő megoldást.